Nieuwe containers om water te verlichten

29 oktober 2022


We weten het allemaal. Sommige mensen scheiden tenminste hun afval. Gele bakken voor plastic, blauwe bakken voor papier, groene bakken voor glas. Deze staan in elke gemeente, in elke wijk. Dit komt omdat de mensheid ongelooflijk snel afval produceert. Twee mensen kunnen op één dag zonder problemen een vuilniszak vullen. Daarom is een zekere mate van scheiding essentieel.
popelnice na recyklaci.jpg
Als we het afval niet scheiden, moeten de arbeiders op de inzamelpunten het afval handmatig scheiden. Dit vertraagt het hele proces alleen maar en vergroot het gedoe. Het is niet moeilijk, maar het is niet iets wat iedereen wil doen.
Er is nu echter nieuwe wetgeving uitgevaardigd en er komen nieuweoliecontainers. Grote steden, vooral de grote steden, kampen met grote problemen. Mensen gieten gebakken en gefrituurde bakolie in het riool, waardoor het water wordt vervuild. Hierdoor wordt het moeilijker om het water schoon te maken. Dit heeft ook gevolgen voor de prijs van water. Naast vervuiling verstopt olie waterleidingen en moeten arbeiders naar minder aangename plaatsenom de gebreken te verwijderen. Daarom moet dit type container worden gemitigeerd met water. We hebben al te maken met andere soorten watertekorten en vervuiling. Toch is het niet nodig om nog meer zorgen toe te voegen.
Deze speciale containers bestaan al in sommige steden. Olie wordt verzameld in speciale containers of vaten die op slot zitten. De reden dat ze op slot zitten is vooral omdat plantaardige olie gebruikt kan worden als brandstof voor automotoren. De gassen die hierbij vrijkomen zijn echter zeer schadelijk, dus deze praktijk is uiteraard verboden
olej ve vodě.jpg
. In steden die vrijwillig deelnemen aan het inzamelen van olie, hebben de containers echter een andere kleur. Dit kan mensen in verwarring brengen en tot verwarring leiden. Daarom wil het decreet over de verplichte olie-inzameling, dat vanaf 2020 van kracht moet worden, de kleuren van de containers gelijktrekken. Olie wordt ingezameld in goed afgesloten flessen. Daarna wordt ze gerecycleerd of onderworpen aan een speciale behandeling.