Herinner je je de Spartakiade?

20 november 2022


uit voorbije tijden herinneren, zullen zich de Spartakiade nog herinneren als een van de meest massale evenementen. Deze sportevenementen waren ongeëvenaard op wereldschaal. Sommigen zullen het niet leuk vinden, maar het blijft een feit dat deze voorstellingen de stijl van de vroegere Sokol rally\’s aannamen.

cvičení

  • Er is ook onenigheid over de vraag of het gedrag vrijwillig of gedwongen was.
  • Veel gedenktekens herinneren zich de grote teleurstelling die ze ervoeren als ze niet geselecteerd werden voor de finale in Strahov.

    • Dit is echter zeker een kwestie van mening.


Viering van Bevrijdingsdag
.
De Spartakiada was het hoogtepunt van de viering van de 10e verjaardag van de bevrijding van Tsjecho-Slowakije .De eerste Spartakiada werd bijgewoond door 1,7 miljoen trainees in een of andere vorm. De viering werd op 23 juni 1955 geopend door Antonin Zapotocky, de toenmalige president van de Tsjecho-Slowaakse Republiek.

  • In zijn openingstoespraak verklaarde de president dat dit grootse evenement een gezamenlijke inspanning van het hele volk was, en hij vergeleek het met een algemene mobilisatie.

spartakiáda

Soldaten met jonge meisjes werden in verlegenheid gebracht

.
Traditioneel werd de prestatie van de soldaat het meest verwacht. We bewonderden hun vaardigheid en moed tijdens moeilijke routines. Het eerste jaar was echter een beetje anders.

  • De organisatoren en producenten van elke voorstelling brachten soldaten en kinderen samen.
  • Deze kinderen waren vaker tieners.

    • En ouders waren begrijpelijkerwijs bezorgd over de prestaties van hun tienerdochters en -soldaten.

Daarom oefenden de soldaten vanaf dat moment voornamelijk zonder de begeleiders van de meisjes. Het is echter zeker interessant om naar de verslagen van individuele optredens te kijken. Het enthousiasme van de stagiaires is oprecht en er is zeker iets te zien, zelfs na al die jaren. De Spartakiada werd elke vijf jaar gehouden, en zodra er een voorbij was, werden er voorbereidingen getroffen voor de volgende. De laatste Spartakiada in Strahov werd gehouden in 1985.

  • Vergelijkbare evenementen werden gehouden in de Duitse Democratische Republiek en de toenmalige Sovjet-Unie.