Ontdek de magie van Geocaching

22 mei 2024


De daadwerkelijk genoemdegeocaching. Het is iets tussen sport en toerisme, en elk individu moet een verborgen doos vinden met behulp van GPS-coördinaten. De schat die je moet vinden heet cache en je typt gewoon “Cache”

Geocaching is een relatief jonge activiteit en werd pas in 2000 opgericht. In 2005 waren er ongeveer 700 caches in Tsjechië, en in 2015 zijn dat er al ongeveer 4 duizend.
gps do přírody

het belangrijkste idee achter geocaching is om de cache op interessante en ongewone plaatsen te plaatsen. Hierdoor kan iedereen opvallende plekken ontdekken die onder normale omstandigheden niet te zien zijn. Wat zijn de principes van dit spel? Iemand verbergt de doos op de locatie van zijn keuze, laat hem weten waar deze cache is, zodat anderen ernaar kunnen zoeken. Kleine dingen, zoals pennen, notitieboeken en speelgoed, zitten meestal in dozen.
krabička s pokladem

Geocaching is bijvoorbeeld zeker een interessante activiteit voor iedereen die niet graag doelloos naar buiten dwaalt. Daarom kan het vinden van de cache een goede driver zijn, om helemaal niet uit te gaan. De zoektocht bezoekt ook plaatsen van historisch belang, natuurlijke attracties en andere interessante plaatsen. Caches bevinden zich ook op moeilijk toegankelijke locaties, dus het vinden ervan is leuk en soms avontuurlijk.

hoe Zoeken werkt

de geocache wordt doorzocht op GPS-coördinaten. Degenen die op zoek zijn naar een geocatcher worden geocatchers genoemd. Nadat de eend de schat heeft gevonden, wordt deze in het logboek geschreven en kan de inhoud van de doos ook worden uitgewisseld. Hij verbergt het zorgvuldig en legt het op dezelfde plaats zodat iemand anders het kan vinden.
najité kešky

Caches worden in dozen van verschillende soorten en maten geplaatst. We kunnen echt miniatuur caches vinden, zoals filmdozen, van medicijnen en tic-tac-toe snoepjes. Andere items zullen daar niet meer passen, dus alleen het dagboek zal in deze dozen worden geplaatst vanwege de grootte. Deze microcaches worden meestal gebruikt op drukke plaatsen in steden omdat ze niet echt opvallen. Klassieke plastic dozen voor het opslaan van voedsel zijn echter gebruikelijk, en hoewel verschillende soorten items kunnen passen, is het meer

om te verbergen.
.