welke keuzes zijn er in de Verenigde Staten

8 oktober 2021


verkiezingen zijn een belangrijk onderdeel van het democratische systeem. Geen wonder dat het bijna elk jaar wordt gehouden. Natuurlijk zijn er verschillende soorten, afhankelijk van waar ze worden geselecteerd. Helaas kunnen de meeste mensen ze niet onderscheiden. Wat zijn het dan?

voor ons is de verkiezing voor de Kamer van Afgevaardigden verreweg de belangrijkste. We kiezen de Premier en de regering voor de komende vier jaar. Aangezien de Tweede Kamer de grootste overheidsinstantie is, is het niet verwonderlijk dat we daar veel belang aan hechten. Zij verdienen veruit de grootste opkomst van de kiezers.

různé volby

met hen worden Senaatsverkiezingen gehouden. Deze laatste bestaat altijd slechts in een deel van de Republiek, omdat de samenstelling van de Senaat niet onmiddellijk verandert, maar voortdurend. Helaas wordt de Senaat enigszins over het hoofd gezien in ons land, en velen vinden het onnodig. Dit is een vrij belangrijke beschermer van de democratie, dus het verdient zeker onze aandacht.

de andere verkiezingen die hier plaatsvinden zijn gemeenteraadsverkiezingen. Onder hen kiezen we leden van de gemeenteraad, en hier maken we vaak fouten. Mensen verwarren ze vaak met die in het parlement, maar het wordt niet eens geholpen door politici zelf met slogans zoals “we verlagen belastingen”, die niet onder de bevoegdheid van individuele gemeenten vallen. Daarom moet je hier kiezen wie zo \’ n programma voor onze stad heeft, waarmee we het eens zijn.

volební lístek

presidentsverkiezingen trekken vaak de aandacht, en in veel gevallen krijgen ze meer belang dan ze in werkelijkheid zijn. We vergeten vaak dat de President alleen vertegenwoordigende functies heeft in ons land, omdat we een parlementaire democratie hebben en we geen presidenten zijn. dan zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Dit is een kwestie die de hele Europese Unie aangaat. Ze zijn niet direct verwant aan ons, de Tsjechen, dus ze worden vaak genegeerd, maar het is jammer. Omdat we ook deel uitmaken van de EU en we ze dienovereenkomstig moeten benaderen.

Het is in ieder geval zeker de moeite waard om voor te stemmen. Alleen op deze manier kunnen we de toekomst van ons land veiligstellen die we ons voorstellen.