We kweken gember

3 oktober 2021



gemberis een plant die niet nodig is om te groeien, zelfs niet in huiselijke omstandigheden. Als we het juiste doen, kunnen we over een paar maanden een oogst verwachten.
Dus waarom niet proberen?
kořen zázvoru

Wat te planten

Het eerste wat je moet doen isgemberwortelin de winkel kopen. Het moet niet gedroogd worden, maar mooi en mollig, met een fijne schil. Het is het beste als hij ook wat oogjes heeft. Mooi groen, licht gekiemd. Kies zorgvuldig! Voor het planten, week het voor de nacht in warm water. Zo kunt u zich te ontdoen van onnodige giftige chemicaliën.

Plaatsen om te planten

Gebruik een brede pot met losse en voedzame grond. Plant wortels erin en als er scheuten zijn, moeten ze naar boven worden gericht. Bedek ze met klei. De laag moet ongeveer 3-5 centimeter zijn.

Habitat

Kies een warme plek voor een pot in huis.
Er is geen terras of balkon. Vorst kan alles bederven.
květ zázvoru

het wordt matig bewaterd, maar vaak met een verstuiver bewaterd.
květ zázvoru

Wanneer zal de oogst zijn

Na ongeveernavier maandenrol de grond uit en je zult een klein stukje gember zien. Knip er een paar uit en zet ze weer in elkaar. Bij grote wortels moet je geduldig wachten. Het zal ongeveermaandenduren. Na deze tijd moet de hoofdwortelstok worden verwijderd en slechts enkele kleine wortelstokken in de pot laten. Van deze nieuwe planten groeien.

Als je deze methode niet wilt gebruiken, kun jezaailingenvan gember kopen met de mogelijkheid om te groeien uitzadenof in de tuin.

Tot slot, het recept voor basis gembersiroop

wat we nodig hebben:
* 2 liter citroensap
-2 kg geraspte gember
* 2 kg suikerriet
* Een halve liter honing
* Vijf citroenen
* Vijf Lyme
* Ongeveer 15 kruidnagels
* Badyan
* Kardemom
* Kaneel
– De helft geraspte nootmuskaat
– Ongeveer 20 takjes verse munt
* 3 vanillestokjes

Meng alles goed en laat 2 dagen in een kom op een warme plaats. Af en toe roeren. Twee dagen later, zeef en krijg een basisgembersiroop. Giet in een fles en bewaar in de kou. Daar duren ze tot 3 maanden. Verdun met warm of koud water naar smaak. Het hangt ervan af of je van goedetheeof goedelimonadehoudt!